Při poskytování služeb na těchto stránkách, zejména při analýze jejich návštěvnosti, jsou používány soubory cookies dle zásad zpracování os. údajů. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.

Rozumím

Pečení

Poslední zářijový den upekly paní Jánská a paní Musilová skvělou buchtu.

Chcete si upéct také? Tady je recept s návodem na přípravu:

Ingredience

 

  • 1,5 balíčku prášku do pečiva
  • 3/4 hera
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 hrstě lískových oříšků
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 hrnky dýně Hokkaido

Postup přípravy:

Dýně očistíme, jemně nastrouháme a odebereme potřebné množství. Ořechy nasekáme nahrubo. Místo hery můžeme použít hrnek oleje. Vejce s tukem ušleháme do pěny. Do pěny postupně přidáváme ostatní suroviny. Je-lit těsto příliš husté, můžeme přidat trochu mléka. Dýňové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a vložíme do trouby předehřáté na 175 °C. Buchtu z dýně Hokkaido pečeme asi 25 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout.

Vychladlou buchtu z dýně přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme.

Buchtu z dýně Hokkaido nakrájíme a můžeme podávat.

Pečení
Pečení

Kontaktní údaje

Ledax / CSS Emausy s. r. o.
Lázeňská 2438/77
373 16 Dobrá Voda u Českých Budějovic

Telefon: 778 482 408, 602 249 599
E-mail: info@cssemausy.cz

Ochrana soukromí

Novinky do mailu

Vyrobil FT SunFT Sun