Poslední zářijový den upekly paní Jánská a paní Musilová skvělou buchtu.
Chcete si upéct také? Tady je recept s návodem na přípravu:
Ingredience
Postup přípravy:
Dýně očistíme, jemně nastrouháme a odebereme potřebné množství. Ořechy nasekáme nahrubo. Místo hery můžeme použít hrnek oleje. Vejce s tukem ušleháme do pěny. Do pěny postupně přidáváme ostatní suroviny. Je-lit těsto příliš husté, můžeme přidat trochu mléka. Dýňové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a vložíme do trouby předehřáté na 175 °C. Buchtu z dýně Hokkaido pečeme asi 25 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout.
Vychladlou buchtu z dýně přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme.
Buchtu z dýně Hokkaido nakrájíme a můžeme podávat.